2008. március 8., szombat

Zsid 4, 13

"Nincsen olyan teremtmény, amely rejte volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk."


Csak néhány szót...
Mindenki egyformán. Mindnekit egyformán lát, a papok nincsenek előrébb a büntetett embereknél. Isten mindenkire egyformán figyel. Mindenki nyitott előtte. Teljesen, hiszen önmaga részeiként szemlélhet minket.
Mezítelen és fedetlen. Nem testről van itt szó, nem a fizikai testről, hanem a lélekről, gondolatokról, érzésekről, az igazi bennünk munkálkodó lényről. Ő vetkőzi le mindazt, amit mi a test által ráruházunk. Isten előtt mindez nincsen, hiszen Ő adja a gondolatainkat, érzéseinket, mindent, valahonnan belőle származik, ismeri, és tisztán látja mindet.
Neki kell majd számot adnunk. Számot adnunk arról, hogy mindazt, amit kaptunk tőle hogyan használtuk fel. Számot adni önmagunkról. Vagy nem?

Egy a lényeg. Figyelj a benned munkálkodó szellemre, és hagyd, hogy vezessen. Mivel Ő folyamatosan figyel téged, és lát kívül belül, semmire nem jók a külsőségek embertársaid megtévesztésén kívül. Ha a pillanat rossznak is látszik, tudnod kell, hogy mindez érted történik. Néha nehéz ezt elfogadni, de tanuld meg a ma boldogságát.
Figyel rád...
Itt van veled.
Hunyd le szemed, maradj csendben, csendesítsd el a gondolataidat teljesen, és érezd ŐT!
Figyel téged, és tisztán lát. Figyeld te is őt, és próbáld meg tisztán látni, közel kerülni hozzá. Egy baráti/ismerősi beszélgetés keretében sokkal könnyebb minden végén számot adni ,mint egy teljesen idegennel folytatott beszélgetés során... :)

Figyelj, mert figyelnek. Figyelnek, mert figyelsz...

Nincsenek megjegyzések: