2008. március 11., kedd

Gal 5, 13

"Mert ti testvéreim, szabadságra vagytok elhíva;csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljátok egymást."

Először gondolkodjunk el azon mi is az a szabadság... Nehéz lenne megfogalmazni a konkrét jelentését. Korlátok nélküliség. A korlátok hiánya? De mégis, ember vagyok, és szabad, még akkor is, ha folyton korlátokba ütközöm. Nem tudom megmondani Neked, mit jelent valóban a szabadság. Maradok fenti definíciómnál, de kérlek gondolkodj el rajta egy kicsit. Meg azon is, hogy akkor érzed magad legszabadabbnak, mikor szíved valaki másé.
Szóval, szabadságra vagytok elhívva. Na akkor ez most mit jelent? Szabadság. Isten megismerését jelentené? Jelentheti. Először furcsán hangzik, de ha érlelgeted magadban egy kicsit, talán te is meglátod ezt... Szabadságra. Teljes szabadságra, hiszen Ő maga a szabadság túl a téren és időn, s mindeközben benne a térben és időben.
Vigyázzunk. A szabadság nehogy ürügy legyen a testnek. Hogyan lehet ürügy a testnek a szabadság? Egyszerűen.... Ellustulsz, és nem azt teszed, amit kellene, hiszen te szabadságon vagy. Néha kell egy kis pihenő, ez nem vitatott. Mégse vidd túlzásba, és ne a pihenő mozgasson. A szabadság a lelked szabadsága, nem a testedé. Nem a fizikai testedé, ami ugyanúgy bezárva marad erre a földre, és ugyanazok a korlátok fogják le. A szabadság a tudatod, lelked, szellemed szabadsága. A tested itt most senkit nem érdekel, hiszen ezen a szinten már oly mindegy neki...
Szeretetben szolgáljátok egymást. A legtisztább, leghasznosabb, legsegítőbb kapcsolat lélek és lélek, ember és ember között. Szabadságodat fordíthatod más felé is, de csak szeretettel. Szabadságodban van bármit megtenni, de vigyázz arra, hogy szeretetben cselekedj mindig. Ez talán a legfontosabb...
Szeretetben!
Hiszen Pál is így folytatja a 14. versben: " Mert az egész törvény ebben az egy igében teljesedik be: "Szeresd felebarátodat, mint magadat""
A továbbgondolása mindennek mostmár a te feladatod. Jó munkálkodást!
A tied, hiszen szabadságdodban áll... Tedd meg!

Áldott napot!

Nincsenek megjegyzések: