2007. szeptember 30., vasárnap

LK 9, 23-27

23.

Mondja vala pedig mindeneknek: Ha valaki én utánam akar jőni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem.

24.

Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, az megtartja azt.

25.

Mert mit használ az embernek, ha mind e világot megnyeri is, ő magát pedig elveszti vagy magában kárt vall?

26.

Mert valaki szégyel engem és az én beszédemet, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő dicsőségével, és az Atyáéval és a szent angyalokéval.

27.

Mondom pedig néktek bizonnyal, hogy vannak az itt állók közül némelyek, kik a halált meg nem kóstolják, mígnem meglátják az Istennek országát.



Egyértelmű. Egy értelmű. Ha vele akarsz járni az úton, őt szeretnéd követni, akkor fel kell venned neked is ugyanúgy a keresztet, mint ahogyan Ő tette. A saját keresztedet. Hordanod kell miden pillanatban bármennyire is nehéznek tűnik, bármennyire fájdalmas, bármi történik veled miatta. Ha felveszed a keresztedet, vállod azt, amit a kereszt jelent eljuthaszt őhozzá, ővele.
Az életed a kereszt súlya alatt lesz teljessé. Olyan súly ez, mely felemel.
Hordd a keresztet! Kísérjen utadon. Lehet, hogy néha nehéz, hogy néha tényleg súly, amely alatt majdnem , MAJDNEM összeroppansz, de felemel, megkönnyíti léptedet, vállára vesz, utat mutat... Tőled függ, hogy keservesen hordod a keresztet, és nem igazként, vagy boldogsággal, hálával... Tőled függ minden. A te döntésed. Jézus utat mutat. Ad egy irányt, egy célt. Elmondja, hogy hogyan juthatsz el oda, őhozzá. Mi más kell még neked? Az utat ő nem teheti meg helyetted! Már megtette a sajátját, ami sokkal nehezebb volt, mint amit neked kell, megmutatta azt, hogy meg lehet tenni az utat. Példát mutatott neked. Elmondja, megmutatja. Kell még más? Magára vette a keresztjét, aminek a végén kereszre feszítették. Feltámadott, hogy megmutathassa, mindez lehetséges. TE is meg tudod tenni! Minden szava útmutatás Neked, hogy hogyan teheted meg az utadat... Minden szava útmutatás neked, hogy merre tedd meg az utadat. Persze választhatsz más irányt is. A lehetőség a tied. Elfordulhatsz tőle, Istentől, ledobhatod a keresztedet, alávetheted magadat a fizikai világnak. Nem kötelez téged senki semmire. Csak te, temagadat.
A világ legnagyobb csodája maga az út. Járj rajta! Tudod, hogy miért, hogy hogyan, tudod, merre... Kell még más?

Nincsenek megjegyzések: